Hopp til hovedinnhold

Apple Pay til dejlige Danmark

Våre danske venner kan nå bruke Apple Pay sammen med sitt Dankort. Og dermed blir det enda enklere å betale for både frikadeller og smørrebrød.

Kunde:
BankID/BankAxept
Tidsperiode:
2023
Dette gjorde vi:
  • Teknologirådgivning
  • Teknisk utvikling
  • Sikkerhet
  • Tjenestedesign
Dame som tar ut penger i en minibank. Foto. Kreditering: DanskeBank
Look to Norway

Dankort er danskenes svar på vårt BankAxept: Det nasjonale betalingssystemet, bankkortet med chip, betalingsløsningen nær sagt alle bruker.

Danske Bank ønsket å gjøre det mulig for broderfolket i sør å knytte sitt Dankort til Apple Pay, og på den måten gjøre deres betalingshverdag enda enklere. For å få til det så de til Norge og BankAxept.

En tjeneste fra BankAxept

BankAxept opererer også utenfor Norges grenser. Flere av betalingstjenestene de lager for oss her hjemme, er også tilgjengelig for banker og betalingsselskaper i Europa.

Bekk har vært med på å utvikle flere av disse tjenestene. Sammen med flinke folk fra BankAxept og Sopra Steria har utviklere fra Bekk vært sentrale i byggingen av en tjeneste som gjør det mulig å knytte bankkort til Apple Pay på en sikker måte – uten at kortnummeret lagres på mobilen eller Apple sine servere.

Kortnummeret deles heller aldri med butikken eller det stedet der betalingen skjer. Tjenesten genererer i stedet et «token», et digitalt kortnummer som krypteres og lagres sikkert på mobilen. Eller på smartklokka. Alle betalinger blir så godkjent av det krypterte tokenet sammen med sikkerhetsmekanismene på enheten.

En fiffig løsning som gir en enkel og sikker betalingshverdag. Nå også i Danmark.