SpareBank 1

Spleiselaget

Med Spleis har SpareBank 1 startet en folkebevegelse innen folkefinansiering. Med god hjelp fra Bekk.

Barn som spiller i korps

En klovnetrupp som hjelper barn i unntakssituasjoner. Åskollen skolekorps trenger sårt et nytt lykkehjul. Bli med å finansiere en ny løkkefotball eller hjelp en familie som opplever sitt livs tøffeste periode. Spleis gjør det mulig for deg og meg å gå sammen om gode idéer og formål. Folkefinansierte prosjekter er i vinden, og digitale værhaner har anslått at 30 millioner kroner allerede har blitt samlet inn via Spleis. Vekstkurvene likner den berømte og ettertraktede «hockey stick-en».

Lettvekter i et tungt selskap

En viktig suksessfaktor bak Spleis, er at prosjektet har vært frikoblet fra de massive styringsstrukturene som preger store selskaper. Hvis SpareBank 1 er en supertanker, kan Spleis sammenlignes med en terrengsykkel, med friheten til å gjøre nye, uventede svinger, manøvrer og triks bransjen ikke har sett tidligere, på svært kort tid. En slik mobilitet utnyttes best av et lite, dedikert team som får relativt frie tøyler under ansvar. Team Spleis ble derfor bestående av kun fire Bekkere og flere erfarne ressurspersoner fra SpareBank 1.

Lanser så tidlig som mulig

Fristilt fra de tunge styringsstrukturene, fikk spleiselaget spillerom til å jobbe målrettet og effektivt. 14 dager senere ble en enkel versjon av Spleis lansert til en gruppe pilotbrukere. Fordelen ved å lansere så tidlig som mulig er at man kan måle hva kundene egentlig gjør, og ikke bare hva de sier de ønsker å gjøre. Det gir også en fantastisk innsikt i hva markedet etterspør og reduserer risikoen for å bomme med produktet. Med ekte brukere merkes det fort om man løser et problem som er verdt å løse.

Les også om:

Tjenester som forenkler og forbedrer hverdagen

Det kan ha vært rett etter at din førstefødte kom til verden. Da du søkte råd i jakten på en ny jobb. Om du har gått arbeidsledig og trengt litt ekstra støtte i hverdagen.

Bruker av NAV sine tjenester