Vi skaper ringvirkninger for noen av Norges viktigste selskaper

Hvordan vi lager ringvirkninger, varierer. Fellesnevneren er alltid den samme. De blir til når folk med ulik bakgrunn og kompetanse tenker sammen og utfyller hverandre, utfordrer hverandre og, ikke minst, de vi jobber med.

På den måten er vi med å på å gjøre hverdagen enklere for folk, for organisasjoner og for bedrifter. Vi gjør bank enklere, kollektiv-Norge bedre, samferdsel mer effektiv. Vi hjelper til med å gi folk både utdanning og velferdstjenester. Og kultur og underholdning. Alt fra brød til sirkus.

Vippsnummer for Vipps

Vipps handler om å gjøre hverdagen for folk enkel. Som for eksempel når det kommer til å betale eller å identifisere seg.

Vipps

Brand wall for Microsoft

I nærmere 50 byer verden rundt har Microsoft opprettet sentre for å vise fram ny bruk av teknologi. I Oslo fikk de hjelp av Bekk.

Microsoft

Bilabonnement for SpareBank 1

Bank som går nye veier.

Sparebank 1

Grønnere kollektivtrafikk for Entur

Ny dataplattform gir enda bedre kollektivtilbud. Over hele landet.

Entur

Folkefinansiering med Spleis

Med Spleis har SpareBank 1 startet en folkebevegelse innen folkefinansiering. Med god hjelp fra Bekk.

SpareBank 1

Digitale løsninger for NAV – Norges kanskje viktigste virksomhet

Sammen med NAV lager vi tjenester for hele den norske befolkningen, for gammel og ung, for deg og meg.

NAV

En tverrfaglig reise med Pushwagnersizer

I samarbeid med Grafill, fikk Bekk være med å konseptualisere temaet for årets ED Awards, «Making new connections». Målet var å skape en unik opplevelse for de besøkende ved å forene design og teknologi.

European Design Festival

NRK Super-appen for NRK

Sammen med NRK har vi utviklet barnas kuleste app. Populær er den også, med hele 2,6 millioner besøk hver uke.

NRK

Digital merkevarebygging

Da nye bi.no skulle lanseres, trengte skolen en partner for å rendyrke design og digital merkevarestrategi.

Handelshøyskolen BI

Et nødvendig sceneskifte for Operaen

Tiden løper ubekymret i fra oss alle, inkludert digitale løsninger og tjenester. Så, etter å ha prestert i nesten 7 år på samme tekniske plattform, var Operaen.no moden for en revitalisering.

Den Norske Opera & Ballett

Sanntidspresisjon: Datainn

5 milliarder kjøretøypasseringer i sanntid fra hele landet gir innsikt, kunnskap og unike muligheter for veiplanlegging.

Statens vegvesen

BI feirer 75 år

Det blir kake. Det blir fest. Og et unikt jubileumsdesign. Handelshøyskolen BI er en av Europas største handelshøyskoler med 20.000 studenter. Sammen med Bekk lanserte BI en lekker jubileumsside for å markere at de fylte 75 år i 2018.

Handelshøyskolen BI

Hva gjør vi mer?

Livet er for kort til ikke å ha det fint på jobb. Jobb skal være gøy, hyggelig og utviklende - også på det mer personlige planet. Vi bruker derfor mye tid på ting som ikke har med prosjekter og målrettet kompetansebygging å gjøre. I Bekk finner du kollegaer som kjenner hverandre godt. Du finner kollegaer som møter hverandre fordi det er hyggelig, til middager, selskaper og fester. Noe er i privat regi, andre ting er litt mer organisert. (Og som alle andre selskaper har vi også turer, fredagspilser, sommerfester og julebord.)

  • Tre ganger i året arrangerer vi vår egen lille en-dags konferanse. Av og for ansatte i Bekk. På en normal fagdag kan du velge mellom drøyt 100 foredrag og et titalls ulike workshops, hvor de ansatte deler og evangiliserer ting de brenner for. Litt spøkefullt sier vi at konferansen er på høyde med de beste i utlandet.

  • Hvert år legger vi kabalen på nytt: Hvilke faggrupper trenger vi og hvem vil ta ansvaret? Faggrupper er en av de viktigste arenaene i Bekk. Vi har et tredvetalls grupper og de fungerer som et tverrfaglig interessefelleskap hvor alle ansatte deltar.

    Faggruppene blir til gjennom en slags demokratisk prosess, hvor alle står fritt til å foreslå et tema. De temaene som skaper størst entusiasme blant de ansatte ender opp som faggrupper påfølgende år. I år har vi for eksempel Appfabrikken, React, Bærekraftslab, Maskinlæring og anvendt data science, Funksjonell programmering, Kotlin, Soft Skills, Psykologi og Adferd, Sikkerhet og Universell utforming. Og mere til.

  • Kompetansebygging ligger i ryggraden vår. Det er vår strategi, det er slik vi gjør oss konkurransedyktige. Vi har derfor rause ordninger for å bli klokere. Å reise på konferanse, enten i Norge eller utlandet, er en del av dette. Selvfølgelig er det frivillig og du styrer i stor grad hvor du vil dra selv.

  • Det gjøres mye godt arbeid i Bekk, arbeid man kan lære mye av. «Show & Tell» er en intern arena for deling av arbeid, tanker, løsninger og trender. Hver 14. dag møter man likesinnede og diskuterer problemstillinger man jobber med på tvers av prosjekter. Målet er todelt: hygge og faglig sparring. Som regel oppnår man begge deler.

  • «Pils og programmering» er et enkelt konsept: en samling for folk som liker å ta et par pils mens de progger i godt lag. Ta med deg maskinen og en idé du bryr deg om, og slipp skaperevnen løs blant likesinnede. Bli inspirert av hva andre jobber på, få feedback på dine egne prosjekter og ha en hyggelig kveld med andre flinke fagfolk.

    Og selvfølgelig, du trenger ikke drikke pils. Du får også alkoholfritt og brus. Og mat.

  • I Bekk finner du et bredt tilbud av ulike treningstilbud og aktiviteter. Kropp og sjel. Om du vil kan du spille squash, fotball, innebandy, klatre, dra på utstillinger og konserter, stå og gå på ski, dra på topptur eller surfetur til Lofoten osv. Mesteparten av aktivitetene dekkes av Bekk, enkelte betaler man delvis selv. Vi har også et eget treningsbudsjett som du kan bruke til medlemskapet i treningsstudioet eller fotballklubben du er med i, og vi har bedriftsavtaler med Sats Elixia og Barry's Bootcamp.

Egne ting

Ikke alt handler om å gjøre ting for kunder. Noe gjør vi for moro skyld. Fordi det også er viktig. Lek er en kilde til nye idéer, til læring og nye måter å løse problemer på. Ikke alt er like samfunnsnyttig, men gøy er det. Her er noen eksempler på hva kreative sjeler får til når de vil.

Tunge Tweets

Lei av å tweete fra smarttelefonen? Finn frem noen ledninger, loddebolt og oldefars gamle skrivemaskin. Houston, we have a kvitremaskin.

Synthesize matters

I Bekk verdsetter vi asymmetri. Idéer som utfordrer, tankevekkende meninger og skjulte talenter er en del av hverdagen vår. Ting som holder humøret oppe og kjedsomheten nede. Ting som å bygge en synthesizer.

Ukulelekopter

Hvordan lage drømmeinstrumentet for musikkinteresserte teknologer.