Bekk er et faglig sterkt og kreativt drevet selskap, spesialisert innen rådgivning, teknologiutvikling og design.

I vår tid er teknologi dypt integrert i selve kjernen av samfunnet. En kompleks og effektiv infrastruktur som legger premissene for hvordan vi lever, presterer og kommuniserer. Det forventes oppetid. Høy fart og evig flyt. Marginene for feil er små, forventningene stratosfæriske. Bare de med en dyp forståelse for både teknologi, strategi og menneskelige behov vil klare å skille hva som er essensielt og ikke.

Utviklere som konverterer big data til big business gjennom avansert maskinlæring. Kloke hoder som lager strategier, og forvandler forretningsmål til digitale produkter som gir nye muligheter og nye inntekter. Rå designere med øye for visuell perfeksjon og interaksjon du ikke trenger å tenke på.

Spleiselaget

Med den nye tjenesten Spleis har SpareBank 1 startet en folkebevegelse innen folkefinansiering. Med god hjelp fra Bekk.

SpareBank 1

En superduper app!

Sammen med NRK har vi utviklet barnas kuleste app. Populær er den også, med hele 2,6 millioner besøk hver uke.

NRK

Pushwagnesizer: En tverrfaglig reise

I samarbeid med Grafill, fikk Bekk være med å konseptualisere temaet for årets ED Awards, «Making new connections». Målet var å skape en unik opplevelse for de besøkende ved å forene design og teknologi.

European Design Festival

Digitale løsninger for Norges kanskje viktigste virksomhet

Sammen med NAV lager vi tjenester for hele den norske befolkningen, for gammel og ung, for deg og meg.

NAV

Digital merkevarebygging

Da nye bi.no skulle lanseres, trengte skolen en partner for å rendyrke design og digital merkevarestrategi.

Handelshøyskolen BI

Internasjonal vekst i Norwegian

Bekk er stolte av å ha vært med i en fase hvor Norwegian har realisert og styrket sin vekststrategi.

Norwegian

Fra teppefall til stående applaus

Sammen med Bekk har Operaen løftet sin digitale satsning ut av miseren, og inn i det gode selskap.

Den Norske Opera & Ballett

Hva gjør vi mer?

Livet er for kort til ikke å ha det fint på jobb. Jobb skal være gøy, hyggelig og utviklende - også på det mer personlige planet. Vi bruker derfor mye tid på ting som ikke har med prosjekter og målrettet kompetansebygging å gjøre. I Bekk finner du kollegaer som kjenner hverandre godt. Du finner kollegaer som møter hverandre fordi det er hyggelig, til middager, selskaper og fester. Noe er i privat regi, andre ting er litt mer organisert. (Og som alle andre selskaper har vi også turer, fredagspilser, sommerfester og julebord.)

  • Tre ganger i året arrangerer vi vår egen lille en-dags konferanse. Av og for ansatte i Bekk. På en normal fagdag kan du velge mellom drøyt 100 foredrag og et titalls ulike workshops, hvor de ansatte deler og evangiliserer ting de brenner for. Litt spøkefullt sier vi at konferansen er på høyde med de beste i utlandet.

  • Hvert år legger vi kabalen på nytt: Hvilke faggrupper trenger vi og hvem vil ta ansvaret? Faggrupper er en av de viktigste arenaene i Bekk. Vi har et tyvetalls grupper og de fungerer som et tverrfaglig interessefelleskap hvor alle ansatte deltar.

    Faggruppene blir til gjennom en slags demokratisk prosess, hvor alle står fritt til å foreslå et tema. De temaene som skaper størst entusiasme blant de ansatte ender opp som faggrupper påfølgende år. I 2018 har vi grupper som fokuserer på temaer som maskinlæring, tverrfaglig strategiutvikling, design av AI-tjenester, digital produktutvikling, React, containerteknologi, digitale forretningsmodeller, Elm, javascript og funksjonell programmering. Og mere til.

  • Kompetansebygging ligger i ryggraden vår. Det er vår strategi, det er slik vi gjør oss konkurransedyktige. Vi har derfor rause ordninger for å bli klokere. Å reise på konferanse, enten i Norge eller utlandet, er en del av dette. Selvfølgelig er det frivillig og du styrer i stor grad hvor du vil dra selv.

  • Det gjøres mye godt arbeid i Bekk, arbeid man kan lære mye av. «Show & Tell» er en intern arena for deling av arbeid, tanker, løsninger og trender. Hver 14. dag møter man likesinnede og diskuterer problemstillinger man jobber med på tvers av prosjekter. Målet er todelt: hygge og faglig sparring. Som regel oppnår man begge deler.

  • «Pils og programmering» er et enkelt konsept: en samling for folk som liker å ta et par pils mens de progger i godt lag. Ta med deg maskinen og en idé du bryr deg om, og slipp skaperevnen løs blant likesinnede. Bli inspirert av hva andre jobber på, få feedback på dine egne prosjekter og ha en hyggelig kveld med andre flinke fagfolk.

    Og selvfølgelig, du trenger ikke drikke pils. Du får også alkoholfritt og brus. Og mat.

  • I Bekk finner du et bredt tilbud av ulike treningstilbud og aktiviteter. Kropp og sjel. Om du vil kan du spille squash, fotball, innebandy, klatre, dra på utstillinger og konserter, stå og gå på ski, dra på topptur eller surfetur til Lofoten osv. Mesteparten av aktivitetene dekkes av Bekk, enkelte betaler man delvis selv. Vi har også et eget treningsbudsjett som du kan bruke til medlemskapet i treningsstudioet eller fotballklubben du er med i, og vi har bedriftsavtaler med Sats Elixia og Barry's Bootcamp.

Egne ting

Ikke alt handler om å gjøre ting for kunder. Noe gjør vi for moro skyld. Fordi det også er viktig. Lek er en kilde til nye idéer, til læring og nye måter å løse problemer på. Ikke alt er like samfunnsnyttig, men gøy er det. Her er noen eksempler på hva kreative sjeler får til når de vil.

Tunge Tweets

Lei av å tweete fra smarttelefonen? Finn frem noen ledninger, loddebolt og oldefars gamle skrivemaskin. Houston, we have a kvitremaskin.

Synthesize matters

I Bekk verdsetter vi asymmetri. Idéer som utfordrer, tankevekkende meninger og skjulte talenter er en del av hverdagen vår. Ting som holder humøret oppe og kjedsomheten nede. Ting som å bygge en synthesizer.

Ukulelekopter

Hvordan lage drømmeinstrumentet for musikkinteresserte teknologer.